Other headlines

Január 20, 2022
Impressive 1080p gaming performance and boosted frame rates with AMD ...
Január 12, 2022
ASBISC Enterprises PLC, a leading Value-Added Distributor, developer and ...
Január 12, 2022
New IoT-focused 12th Gen Intel Core processors offer increased core count and ...
December 10, 2021
Tech Minute: The 12th Gen family will include 60 processors and more than 500 ...
November 17, 2021
New 400Gbps InfiniBand Switch and Networking Platform Features Secure, ...
Október 28, 2021
A 12. generációs Intel Core család közel 60 processzort tartalmaz majd
Október 19, 2021
One of most awaited AI conferences for developers, it's a global experience ...
Október 13, 2021
AMD Smart Access Memory empowers incredible 1080p gaming performance when you ...
Október 05, 2021
Join CEO Pat Gelsinger and other Intel leaders virtually to learn more about ...
Szeptember 20, 2021
Logitech G435 Built for the Now Generation of Gamers - Ultra Lightweight, ...
Az Intel bejelentette a 12. generációs Intel Core családot és a világ talán legjobb játékosoknak tervezett processzorát, az i9-12900K-t

Október 28, 2021

Az Intel bejelentette a 12. generációs Intel Core családot és a világ talán legjobb játékosoknak tervezett processzorát, az i9-12900K-t

A 12. generációs Intel Core család közel 60 processzort tartalmaz majd

Az Intel bemutatta a 12. Generációs Intel® Core™ processzorcsaládot, hat új "feloldott" asztali processzorral, köztük a világ talán legjobb játékosoknak szánt processzorával, a 12. generációs Intel Core i9-12900K-val. Az új asztali processzorok akár 5,2GHz-es maximális turbó órajellel, valamint akár 16 maggal és 24 szállal a teljesítmény csúcsát kínálják a játékfanatikusok és a professzionális alkotók számára.

A teljes, 12. generációs Intel Core család a terveik szerint 60 processzort tartalmaz majd.  Amint azt az Intel Architecture Day 2021 során részletesen bemutatták, az új teljesítményű hibrid architektúra, amely az első Intel 7-es processzorra épül, 9 és 125 watt között skálázható teljesítményt nyújt, hogy az ultravékony és könnyű laptopoktól kezdve a lelkes asztali számítógépeken át egészen a szélsőséges számítógépekig minden PC-szegmensben lehetővé tegye a teljesítményt. 

"A 12. generációs Intel Core processzorok új hibrid architektúrája olyan váltás, amelyet a szoftver és a hardver szoros együttműködés tett lehetővé és amely generációkon keresztüli vezető teljesítményt biztosít" - mondta Gregory Bryant, az Intel ügyvezető alelnöke és a Client Computing Group igazgatója. A váltás a zászlóshajónk, a Core i9-12900K - a világ talán legjobb játékosoknak készült processzora - érkezésével kezdődik, és még hihetetlenebb élményeket fogunk látni, ahogy a 12. generációs család többi tagját és a későbbiekben is szállítani kezdjük."

JÁTÉK, ALKOTÁS ÉS OVERCLOCKING A KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI 12. GEN ASZTALI PROCESSZOROKKAL

A bemutatott hat, korlátozási nélküli asztali processzorok az elsők, amely az Intel nagy teljesítményű hibrid architektúrájára épülnek, a Performance-magok (P-magok) - az Intel által gyártott legnagyobb teljesítményű CPU-magok - és az Efficient-magok (E-magok) kombinációját tartalmazzá, melyeket a skálázhatóan többszálú terhelésre terveztek.

Az Intel® Thread Director lehetővé teszi a két új magmikroarchitektúra zökkenőmentes együttműködését azáltal, hogy az operációs rendszert (OS) úgy irányítja, hogy a megfelelő szálakat a megfelelő időben a megfelelő magra helyezze. Az Intel a teljes ökoszisztémával együttműködve kiterjedt teszteléseket végzett a teljesítmény és a kompatibilitás optimalizálása érdekében. A vállalat a fejlesztői közösségbe történő kiemelt befektetései részeként whitepapereket tett közzé a fejlesztők számára, amelyek útmutatást tartalmaznak arra, hogy a független szoftvergyártók hogyan optimalizálhatják az alkalmazásaikat a hibrid platformoka.

"A Windows 11 bevezetésével a PC új korszakának kezdetén vagyunk" - mondta Panos Panay, a Microsoft ügyvezető alelnöke és termékigazgatója. "A Windows 11 és az Intel új Thread Director technológiája révén a felhasználók számára a PC teljesítménye új magasságokba emelkedik az új, 12. generációs Intel Core processzorcsaláddal."

Az Intel új, nagy teljesítményű hibrid architektúrájának és az új Intel 7 technológiának a kombinációja jobb egyszálas és többszálas teljesítményt biztosít, ami lehetővé teszi:

A világ talán legjobb, játékosoknak szánt processzora: Az új, akár 16 maggal és 24 szállal érkező 12. generációs Intel Core processzorcsaládba tartozik a világ talán legjobb játékosoknak szánt processzora, a Core i9-12900K, amely a legjobb címekhez nyújtja a kiváló játékélményét. A Core i9-12900K elképesztő teljesítménynövekedést biztosít a generációkon átívelve, többek között akár 25%-kal nagyobb FPS-t a Troy: Total War Saga, akár 28%-kal nagyobb FPS a Hitman 3-ban és akár 23%-kal több FPS a Far Cry 63-ban. A továbbfejlesztett Intel® Killer™ Wi-Fi 6E akár 75%-kal kisebb késleltetést biztosít játék közbeni multitaskoláskor4, a nagyfrekvenciás P-magok a párosítva tehermentesítésére szolgáló E-magokkal akár 84%-kal több képkockát tesznek elérhetővé másodpercenként az egyidejű játék, streaming és felvételkészítés5 során is.

Ugrás a teljesítményében tartalomkészítéskor: A többszálas teljesítmény terén elért előrelépés, a P-magok teljesítménye és a DDR5 hihetetlen sebességű adatmozgatási képessége a tartalomkészítés minden típusában vezető szerepet biztosít, többek között:

  • Akár 36 százalékkal nagyobb fényképszerkesztési teljesítmény6
  • Akár 32 százalékkal nagyobb videokészítési teljesítmény7
  • Akár 37 százalékkal nagyobb 3D modeling teljesítmény8
  • Akár 100 százalékkal gyorsabb multi-frame rendering9

Vezető overclocking teljesítmény10: Az új processzorok az iparágban vezető túlhajtási eszközöket kínálnak a végső teljesítmény testreszabásához, beleértve az "Efficient" magok és a DDR5 memória túlhajtásának lehetőségét. A rajongók és a játékosok a legújabb Intel® Extreme Tuning Utility (XTU) 7.5 részeként próbálhatják ki ezeket az új túlhajtási funkciókat. A Core i9-12900K-tól kezdve az XTU támogatja az Intel Speed Optimizerrel történő egykattintásos túlhajtást is, a korlátozás nélküli 12. generációs processzorok esetében. Továbbá az Intel bemutatta a legújabb Intel® Extreme Memory Profile (XMP) 3.0-t a DDR5 támogatásával, amely további profilokat kínál, köztük új, újraírható egyéni profilokat és rugalmas hangolást a memória túlhajtásához.

Az új processzorok az iparágban vezető túlhajtási eszközöket kínálnak a végső teljesítmény testreszabásához, beleértve az "Efficient" magok és a DDR5 memória túlhajtásának lehetőségét. A rajongók és a játékosok a legújabb Intel® Extreme Tuning Utility (XTU) 7.5 részeként próbálhatják ki ezeket az új túlhajtási funkciókat. A Core i9-12900K-tól kezdve az XTU támogatja az Intel Speed Optimizerrel történő egykattintásos túlhajtást is, a korlátozás nélküli 12. generációs processzorok esetében. Továbbá az Intel bemutatta a legújabb Intel® Extreme Memory Profile (XMP) 3.0 a DDR5 támogatásával, amely további profilokat kínál, köztük új, újraírható egyéni profilokat és rugalmas hangolást a memória túlhajtásához.

ASZTALI PLATFORMOK IPARÁGVEZETŐ FUNKCIÓKKAL

A 12. generációs Intel Core asztali processzorok teljesítményükkel és vezető funkcióikkal kivételes játék-, tartalom- és játékélményt nyújtanak ma és a jövőben egyaránt.

A platform legfontosabb fejlesztései:

  • Az iparág első olyan processzorai, amelyek akár 4800MT/s sebességű DDR5 memóriával működnek.
  • Az iparág első olyan processzorai, amelyek PCIe 5.0-t (akár 16 sávos) kínálnak, így a PCIe 4.0-hoz képest akár kétszeres I/O képesség érhető el, további PCIe 4.0 (4 sávos) támogatással.
  • Akár 30 MB Intel® Smart Cache (L3) és 14 MB L2 gyorsítótár a megnövelt memóriakapacitásért, csökkentett késleltetés mellett.
  • Integrált nagysebességű vezeték nélküli kapcsolat az Intel Killer Wi-Fi 6E segítségével, amely a vezető Wi-Fi 6E csatlakozási képességet erős játékhálózati technológiával ötvözi a késleltetés és a csomagvesztés10 minimalizálása érdekében.10.
  • Különálló Thunderbolt 4 univerzális kábeles csatlakoztathatóság a külső eszközbővítéshez.

TELJESEN ÚJ INTEL 600-AS SOROZATÚ LAPKAKÉSZLET

A 12. generációs Intel Core asztali processzorok mellett az Intel bemutatja az új Intel 600-as sorozatú lapkakészletet is, amely a nagyobb megbízhatóság és teljesítmény érdekében fejlett funkciókkal rendelkezik. Az új PCIe Gen 4.0 sávok összesen 28 sávot tesznek ki a lapkakészletből, az integrált USB 3.2 Gen 2x2 akár kétszeres sávszélességet biztosít, a DMI Gen 4.0 növeli a lapkakészlet és a CPU közötti átviteli sebességet a perifériás eszközökhöz és a hálózathoz való gyors hozzáférés érdekében.

Az Intel most először hozza el az Intel® Volume Management Device (VMD) eszközt a PC lapkakészletekbe, hogy egyszerűsítse a tárolásvezérlést, lehetővé téve az NVMe-alapú SSD-k közvetlen vezérlését és kezelését a PCIe-buszról, további RAID-vezérlők vagy egyéb hardveres adapterek nélkül.


A hibrid teljesítményarchitektúra nem érhető el bizonyos 12. generációs Intel Core processzorokon. Az Intel® Thread Director csak bizonyos SKU-kon érhető el; az operációs rendszer engedélyezése szükséges. A teljesítmény használat, konfiguráció és egyéb tényezők függvényében változik. További részletek a www.intel.com/PerformanceIndex oldalon.

A teljesítményeredmények a konfigurációkban feltüntetett időpontokban végzett tesztelésen alapulnak, és nem feltétlenül tükrözik az összes nyilvánosan elérhető frissítést. A konfigurációval kapcsolatos részletekért lásd a www.intel.com/12thgen oldalon. Egyetlen termék vagy komponens sem lehet teljesen biztonságos

Az Ön költségei és eredményei eltérőek lehetnek.

Az Intel technológiái engedélyezett hardvert, szoftvert vagy szolgáltatásaktiválást igényelhetnek.

1 Az egyedi funkciók és a játékon belüli benchmark üzemmódban nyújtott kiváló teljesítmény (pontszám vagy másodpercenkénti képkocka) alapján a tesztelt 31 játékcím többségénél (2021. október 1-jén), többek között az AMD Ryzen 5950X-hez képest. További részletekért lásd www.intel.com/PerformanceIndex. Az eredmények változhatnak.
2  Multitasking Content Creation munkafolyamatban mérve 12. generációs Intel® Core™ i9-12900K vs. 11. generációs Intel® Core™ i9- 11900K. További részletekért lásd www.intel.com/PerformanceIndex. Az eredmények változhatnak.
3 A játékon belüli benchmark üzemmódban mért teljesítmény (pontszám vagy képkocka/másodperc), amennyiben rendelkezésre áll, vagy képkocka/másodperc, amennyiben a benchmark üzemmód nem áll rendelkezésre. 12th Gen Intel® Core™ i9-12900K vs. 11th Gen Intel® Core™ i9-11900K.
4; A teljesítmény használat, konfiguráció és egyéb tényezők függvényében változik. További információ a www.Intel.com/PerformanceIndex oldalon. A teljesítményeredmények a konfigurációkban feltüntetett időpontokban végzett tesztelésen alapulnak, és nem feltétlenül tükrözik az összes nyilvánosan elérhető frissítést.
A 12. generációs Intel® Core™ i9-12900K és a 11. generációs Intel® Core™ i9-11900K összehasonlítása. További részletek a www.Intel.com/PerformanceIndex oldalon.
5Akár 84%-kal több FPS a Mount and Blade II: Bannerlord játék, streaming és felvétel közben az OBS használatával.
6 A PugetBench Lightroom classic benchmark szerint mérve - Összpontszám.
7 A PugetBench Premier Pro benchmarkkal mérve - Teljes pontszám.
8 Autodesk - Revit 2021-Model creation benchmark által mérve.
9 Az Adobe After Effects Pulse benchmarkkal mérve..
10 Az Intel átfogó eszközei és egyedi architektúrális hangolási képességei által lehetővé tett fokozott túlhajtási képességek alapján. A túlhajtás érvénytelenítheti a garanciát vagy befolyásolhatja a rendszer állapotát. További információ az intel.com/overclocking oldalon. Az eredmények változhatnak.

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.