Other headlines

Január 30, 2024
A Ubiquiti U7 Pro (U7-Pro) egy új, mennyezetre szerelhető Wi-Fi 7 hozzáférési ...
November 14, 2023
Az ASBIS Enterprises Plc. az informatikai és technológiai termékek és ...
Október 17, 2023
Ez a legújabb generációs asztali processzorcsalád a bevezetéskor hat új, ...
Október 10, 2023
Az energiahatékony és skálázható kialakítású, 51,2 Tbps Ethernet fabric, ...
Október 10, 2023
Az UniFi Protect Generation 5 kamerák az ASBIS biztonsági kínálatának legújabb ...
Október 09, 2023
Az ASBISC Enterprises Plc, az ICT, IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 06, 2023
Az ASBISc Enterprises Plc, az IT és IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 03, 2023
Az ASBIS mostantól 27 EMEA-országban, köztük kilenc új országban kínál Pure ...
Október 02, 2023
Az AENO, a háztartási készülékek márkája, bővítette intelligens ...
Szeptember 11, 2023
Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést ...
Az Intel bemutatja a 4. generációs Xeon Scalable processzorokat és a Max sorozatú CPU-kat

Január 13, 2023

Intel, CPU, XEON

Az Intel bemutatja a 4. generációs Xeon Scalable processzorokat és a Max sorozatú CPU-kat

Az Intel kiemeli a széles körű iparági elfogadottságot az összes jelentős CSP, OEM, ODM és ISV körében; illetve bemutatja a megnövekedett teljesítményt az AI, a hálózatépítés és a nagy teljesítményű számítástechnika területén.

Az Intel a vállalat történetének egyik legfontosabb termékbevezetését jelentette a 4. generációs Intel® Xeon® Scalable processzorok (kódnevén Sapphire Rapids), az Intel® Xeon® CPU Max sorozat (kódnevén Sapphire Rapids HBM) és az Intel® Data Center GPU Max sorozat (kódnevén Ponte Vecchio) bemutatása. A most bejelentett termékek az ügyfelek számára ugrásszerű teljesítménynövekedést, hatékonyságot, biztonságot és új képességeket biztosítanak, akár az adatközpontok teljesítménye, hatékonysága, valamint az AI, a felhő, a hálózat és a végpontok, illetve a világ legerősebb szuperszámítógépei tekintetében.

Az Intel ügyfeleivel és partnereivel együttműködve, a 4. generációs Xeon segítségével differenciált megoldásokat és méretgazdaságos rendszereket kínál a legnagyobb számítástechnikai kihívások megoldására. Az Intel egyedi megközelítése, amely a célzott, terhelés-központú gyorsítás és a speciális terhelésre hangolt, nagymértékben optimalizált szoftverek biztosításával lehetővé teszi, hogy a vállalat a megfelelő teljesítményt és optimális teljes birtoklási költséget biztosítson.

Ezen túlmenően, az Intel legfenntarthatóbb adatközponti processzorai, a 4. generációs Xeon processzorok számos funkciót biztosítanak az ügyfelek számára az energiaellátás és a teljesítmény kezeléséhez, optimálisan kihasználva a CPU-erőforrásokat a fenntarthatósági célok elérése érdekében.

A 4. generációs Xeon Scalable processzorok és a Max termékcsalád bevezetése kulcsfontosságú az Intel trendfordulójának előmozdításában, az adatközpontok vezető szerepének újbóli megszerzésében és az új területeken való terjeszkedésben.mondta Sandra Rivera, az Intel adatközponti és mesterséges intelligencia alelnöke és ügyvezető igazgatója. “Az Intel 4. generációs Xeon és Max sorozatú termékei pontosan azt adják, amire a vásárlók vágynak:  – vezető teljesítmény és megbízhatóság biztonságos környezetben a világ aktuális kihívásainak megfelelően – gyorsabb értéktermetés, több innováció.” 

A piacon kapható és már ma is az ügyfelek kezében lévő bármely más adatközponti processzorral ellentétben a 4. generációs Xeon-család jelentősen kibővíti az Intel célzott, terhelésközpontú stratégiáját és megközelítését.  

Vezető teljesítmény és fenntarthatósági előnyök a legjobb beépített gyorsítókkal

Ma már több mint 100 millió Xeon van beszerelve a piacon - az IT-szolgáltatásokat futtató helyszíni szerverektől kezdve az új, szolgáltatásként nyújtott üzleti modelleken át az internetforgalmat kezelő hálózati berendezésektől, a vezeték nélküli bázisállomásokon működő a végpontokon keresztül a felhőszolgáltatásokig. 

Az évtizedes adatközponti, hálózati és intelligens végponti eszközökkel kapcsolatos innovációra és vezető szerepre építve az új, 4. generációs Xeon processzorok vezető teljesítményt nyújtanak, a világ összes CPU-ja közül a legtöbb beépített gyorsítóval, hogy megoldják az ügyfelek legfontosabb számítástechnikai kihívásait az AI, az analitika, a hálózatépítés, a biztonság, a tárolás és a HPC területén. 

A korábbi generációkkal összehasonlítva, a 4. generációs Intel Xeon ügyfelek a beépített gyorsítók használata esetén 2,91 átlagos teljesítmény/watt hatékonysági javulásra számíthatnak a célzott munkaterheléseknél, optimalizált energiafelhasználási módban akár 70 watt2 energiamegtakarításra CPU-nként, minimális teljesítményveszteség mellett, valamint 52-66%-kal alacsonyabb TCO-ra. 

¹ Geomean of following workloads:  RocksDB (IAA vs ZTD), ClickHouse (IAA vs ZTD), SPDK large media and database request proxies (DSA vs out of box), Image Classification ResNet-50 (AMX vs VNNI), Object Detection SSD-ResNet-34 (AMX vs VNNI), QATzip (QAT vs zlib)

² 1-node, Intel Reference Validation Platform, 2x Intel® Xeon 8480+ (56C, 2GHz, 350W TDP), HT On,  Turbo ON,  Total Memory: 1 TB (16 slots/ 64GB/ 4800 MHz), 1x P4510 3.84TB NVMe PCIe Gen4 drive, BIOS: 0091.D05, (ucode:0x2b0000c0),  CentOS Stream 8, 5.15.0-spr.bkc.pc.10.4.11.x86_64, Java Perf/Watt w/ openjdk-11+28_linux-x64_bin, 112 instances, 1550MB Initial/Max heap size, Tested by Intel as of Oct 2022. 

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.