Other headlines

Szeptember 11, 2023
Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést ...
Szeptember 07, 2023
Az ASBIS a Ubiquiti Cloud Key Enterprise megoldással bővítette az Ubiquiti ...
Augusztus 04, 2023
Az Intel két új Intel Arc Pro grafikus feldolgozóegységgel bővíti kínálatát: az ...
Július 25, 2023
Az ASBIS elérte a legmagasabb szintű partnerséget, elit státuszt kapott az ...
Július 19, 2023
A Prestigio Solutions - az ASBISc Enterprises Plc. egyik saját márkája - a 10 ...
Július 06, 2023
A zero trust keretrendszer elfogadása jelentős döntés: A fenyegetett környezet ...
Június 22, 2023
Az Ubiquiti hálózati technológiák új termékcsaládja az ASBIS segítségével több ...
Június 21, 2023
A 4. generációs Intel® Xeon® Scalable processzorok 2023. januári bevezetésével ...
Június 19, 2023
Az AENO termék egyszerre két jelölésre kapta meg a nagyra becsült nemzetközi ...
Június 12, 2023
Az AI szuperszámítógépek új osztálya 256 Grace Hopper szuperchipet kapcsol ...
Scaling AI begins with Intel

Május 31, 2023

INTEL

Scaling AI begins with Intel

A Microsoft Build 2023 konferenciáján az Intel és a Microsoft előzetesen bemutatja az Intel hamarosan megjelenő Meteor Lake kliens PC processzorainak AI-képességeit.

A Meteor Lake processzorok egyedülálló megosztott architektúráját kihasználva az Intel és a Microsoft új, mesterséges intelligenciával támogatott funkciókat tesz lehetővé a PC-felhasználók számára - köztük olyan új multimédiás funkciókat, mint az automatikus képfrissítés és a jelenetszerkesztés felismerése az Adobe Premiere Pro-ban, valamint hatékonyabb gépi tanulást.

Meteor Lake: Energiahatékonyság és mesterséges intelligencia a PC-hez

A Meteor Lake jelentős mérföldkövet jelent nemcsak a személyi számítástechnika fejlődésében, hanem abban is, ahogyan a technológiával interakcióba lépünk. Ez a "chiplet" rendszer a chipre (SoC) tervezéssel kezdődik, amely lehetővé teszi az Intel számára, hogy fejlett szellemi tulajdonságokat (IP-ket) és élvonalbeli eljárásokat biztosítson a szegmensnek megfelelő teljesítmény optimalizálása és az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében. Ez tette lehetővé, hogy a Meteor Lake legyen az Intel első olyan PC-platformja, amely beépített neurális VPU-val, azaz közvetlenül a SoC-be integrált dedikált AI-motorral rendelkezik, amely hatékonyan futtatja az AI-modelleket. Az új neurális VPU a CPU-n és a GPU-n található nagy teljesítményű AI-gyorsítókkal kombinálva, amelyeket az Intel már több generáció óta támogat, a Meteor Lake döntő szerepet fog játszani az innováció és a PC-élmények jövőjének alakításában a fogyasztók és a vállalkozások számára az iparágak minden szegmensében.

A Meteor Lake és a Windows 11 az Intel és a Microsoft OEM- és ISV-partnereivel együtt az egész ökoszisztémában skálázható lesz. Ez egy olyan együttműködés, amely miatt mindkét csapat hihetetlenül izgatott. A fejlesztői közösség számára pedig, amely oly fontos szerepet játszik ennek életre hívásában, a Windows ideális helyet jelent az AI-modellek futtatására, hogy elérjék ezt a hatalmas felhasználói réteget.

A PC-ipar jelentős fordulóponthoz érkezett. Az Intel és a Microsoft szorosan együttműködik annak érdekében, hogy új, mesterséges intelligenciával támogatott funkciókat hozzanak a PC-élményhez - támogatva a PC-ipar szélesebb körű partneri ökoszisztémáját, hogy ezek az új élmények PC-felhasználók millióinak kezébe kerüljenek.

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.