Május 27, 2024
A mesterséges intelligenciát mindenhová eljuttató küldetésének részeként az ...
Április 29, 2024
Január 30, 2024
A Ubiquiti U7 Pro (U7-Pro) egy új, mennyezetre szerelhető Wi-Fi 7 hozzáférési ...
November 14, 2023
Az ASBIS Enterprises Plc. az informatikai és technológiai termékek és ...
Október 17, 2023
Ez a legújabb generációs asztali processzorcsalád a bevezetéskor hat új, ...
Október 10, 2023
Az energiahatékony és skálázható kialakítású, 51,2 Tbps Ethernet fabric, ...
Október 10, 2023
Az UniFi Protect Generation 5 kamerák az ASBIS biztonsági kínálatának legújabb ...
Október 09, 2023
Az ASBISC Enterprises Plc, az ICT, IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 06, 2023
Az ASBISc Enterprises Plc, az IT és IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Intel Xeon, Core™ Ultra és AI PC gyorsítja a GenAI munkameneteket

Április 29, 2024

Intel

Intel Xeon, Core™ Ultra és AI PC gyorsítja a GenAI munkameneteket

Az Intel az Intel® Gaudi® gyorsítók, Intel® Xeon® processzorok, Intel® Core™ Ultra processzorok és Intel® Arc™ grafikus processzorok esetében validálta az első Meta Llama 3 8B és 70B modellek AI termékportfólióját.

Az Intel az AI globális elterjesztésére irányuló küldetésének részeként befektet a szoftver- és AI-ökoszisztémába, hogy termékei készen álljanak a dinamikus AI-térség legújabb innovációira. Az adatközpontban az Intel Gaudi és az Intel Xeon processzorok Intel® Advanced Matrix Extension (Intel® AMX) gyorsítással az ügyfelek számára a dinamikus és széleskörű követelmények kielégítésére kínálnak lehetőségeket.

Ιntel Core Ultra processzorok és Intel Arc grafikus termékek mind a helyi fejlesztést, mind a több millió eszközön történő telepítést biztosítják az átfogó szoftveres keretrendszerek és eszközök támogatásával, beleértve a PyTorch és az Intel® Extension for PyTorch® a helyi kutatáshoz és fejlesztéshez használt PyTorch® kiterjesztést, valamint az OpenVINO™ eszközkészletet a modellfejlesztéshez és következtetéshez.

Az Intel’Llama 3 8B és 70B modellek kezdeti tesztelései és teljesítményeredményei nyílt forráskódú szoftvereket használnak, köztük a PyTorch, a DeepSpeed, az Intel Optimum Habana könyvtár és az Intel Extension for PyTorch a legújabb szoftveroptimalizálásokhoz.

Az Intel Xeon processzorok az igényes, végponttól végpontig terjedő AI-munkaterhelésekkel foglalkoznak, és az Intel a késleltetés csökkentése érdekében befektet az LLM-eredmények optimalizálásába. Az Intel® Xeon® 6 processzorok a Performance-core-okkal (kódnevük Granite Rapids) a 4. generációs Intel® Xeon® processzorokhoz képest kétszeres javulást mutatnak a Llama 3 8B következtetési késleltetésében, és képesek a nagyobb nyelvi modellek, például a Llama 3 70B generált tokenenként 100 ms alatt futtatására.

Az Intel Core Ultra és az Intel Arc Graphics lenyűgöző teljesítményt nyújt a Llama 3 számára. A tesztek első körében az Intel Core Ultra processzorok már most gyorsabb olvasási sebességet generálnak, mint a tipikus emberi olvasási sebesség. Továbbá az Intel® Arc™ A770 GPU Xe Matrix eXtensions (XMX) AI gyorsítással és 16 GB dedikált memóriával rendelkezik, hogy kivételes teljesítményt nyújtson az LLM munkaterhelésekhez.