Other headlines

Január 30, 2024
A Ubiquiti U7 Pro (U7-Pro) egy új, mennyezetre szerelhető Wi-Fi 7 hozzáférési ...
November 14, 2023
Az ASBIS Enterprises Plc. az informatikai és technológiai termékek és ...
Október 17, 2023
Ez a legújabb generációs asztali processzorcsalád a bevezetéskor hat új, ...
Október 10, 2023
Az energiahatékony és skálázható kialakítású, 51,2 Tbps Ethernet fabric, ...
Október 10, 2023
Az UniFi Protect Generation 5 kamerák az ASBIS biztonsági kínálatának legújabb ...
Október 09, 2023
Az ASBISC Enterprises Plc, az ICT, IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 06, 2023
Az ASBISc Enterprises Plc, az IT és IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 03, 2023
Az ASBIS mostantól 27 EMEA-országban, köztük kilenc új országban kínál Pure ...
Október 02, 2023
Az AENO, a háztartási készülékek márkája, bővítette intelligens ...
Szeptember 11, 2023
Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést ...
Az Intel bemutatja a jövőbeli Xeon-generációt robusztus teljesítményű és hatékonyságú architektúrával

Szeptember 11, 2023

Intel, Xeon

Az Intel bemutatja a jövőbeli Xeon-generációt robusztus teljesítményű és hatékonyságú architektúrával

Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést a következő generációs Intel® Xeon® termékcsaládba, amely egy új, innovatív platformarchitektúrára épül. Az Intel következő generációs szerverplatformja 2024-ben erős P-magos teljesítményt nyújt majd a kritikus munkaterhelésekhez, beleértve az AI-t, és innovatív E-magos hatékonyságot a felhőben való versenyképességhez.

A Hot Chips rendezvényen az Intel két előadáson mutatta be a Xeon platformarchitektúra és a 2024-ben megjelenő ajánlatok műszaki specifikációit és jellemzőit, valamint további információkat adott a később, még ebben az évben megjelenő 5. generációs Intel® Xeon® processzorokról. Egy külön előadás az Intel Agilex® 9 Direct RF-sorozatú FPGA-kkal kapcsolatos új képességeket ismertette.

A platform fontos előrelépést jelent az Intel Xeon számára azáltal, hogy a jól bevált Performance-core (P-core) architektúra mellett új Efficient-core (E-core) architektúrával rendelkező processzorokat is bevezet. A Sierra Forest és Granite Rapids kódnevű új termékek egyszerűséget és rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek számára, kompatibilis hardverarchitektúrát és közös szoftvercsomagot kínálva az olyan kritikus munkaterhelésekhez, mint a mesterséges intelligencia. 

  • Az új Intel Xeon platform moduláris System-on-Chip (SoC) rendszert használ a nagyobb skálázhatóság és rugalmasság érdekében, hogy olyan termékcsaládot kínáljon, amely megfelel a mesterséges intelligencia, a felhő és a vállalati telepítések növekvő méretezési, feldolgozási és energiahatékonysági igényeinek. Az innovatív architektúra azáltal is segíti az ügyfeleket beruházásaik maximalizálásában, hogy két különböző foglalat-kompatibilis processzort kínál az egyszerűség és a cserélhetőség érdekében bármilyen munkaterheléshez.
    • A P-mag és az E-mag megosztott intellektuális tulajdonnal (IP), firmware-rel és operációs rendszer szoftver stackkel kerül szállításra.
    • Leggyorsabb DDR és új, nagy sávszélességű, multiplexelt, combined rank (MCR) DIMM-ek.
    • Az új Intel Flat Memory lehetővé teszi a DDR5 és a CXL memóriák közötti hardveresen irányított adatmozgatást, így a teljes kapacitás láthatóvá válik a szoftver számára.
    • CXL 2.0 támogatás minden eszköztípushoz, a CXL 1.1-gyel való visszafelé kompatibilitással.
    • Fejlett I/O akár 136 sávos PCIe 5.0/CXL 2.0 és akár hat UPI linkkel.
  • Intel Xeon processzorok E-magokkal (Sierra Forest)  a fejlesztési irány szerint a leghatékonyabb energiafelhasználás mellett sűrűség-optimalizált számítási teljesítményt nyújtanak. Az E-magokkal ellátott Xeon processzorok a legjobb hatékonyság-teljesítménysűrűséget nyújtják a kategóriájukban, ami egyértelmű előnyöket kínál a felhő-natív és hiperscale munkaterhelések számára.  
    • 2.5x jobb rack sűrűség és 2.4x magasabb teljesítmény wattonként.
    • 1S és 2S szerverek támogatása 144c/CPU-val és akár 200W TDP-vel.
    • Modern utasításkészlet robusztus biztonsággal, virtualizációval és AVX-sel, AI-bővítésekkel.
    • Alapvető RAS memóriafunkciók, mint például a gépi ellenőrzés, ECC adat gyorsítótár, standard minden Xeon CPU-ban.
  • Intel Xeon processzorok P-magokkal (Granite Rapids) optimalizáltak a legalacsonyabb teljes tulajdonlási költség (TCO) biztosítása a nagy magteljesítményű, teljesítményérzékeny munkaterhelések és az általános célú számítási munkaterhelések számára. A Xeon ma minden más CPU-nál jobb AI-teljesítményt tesz lehetővé és a Granite Rapids tovább növeli az AI-teljesítményt. A beépített gyorsítók további gyorsítást biztosítanak a célzott munkaterheléseknek a még nagyobb teljesítmény és hatékonyság érdekében.
    • 2-3-szor jobb teljesítmény vegyes AI-munkaterhelések esetén.
    • Továbbfejlesztett Intel AMX az új FP16 utasítások támogatásávals.
    • Nagyobb memória-sávszélesség, magszám, gyorsítótár a számításigényes munkaterhelésekhez.
    • Foglalat skálázhatóság egy foglalattól nyolc foglalatig.
  • Az Intel Agilex 9 Direct RF-sorozatú FPGA-k integrált 64 Gsps (giga-minták másodpercenként) adatkonverterekkel és egy új, széles sávú agilitási referenciatervvel rendelkeznek, amelyek széles sávú és keskeny sávú vevőket is tartalmaznak ugyanabban a többchipes csomagban. A szélessávú vevő eddig nem látott 32 GHz-es RF-sávszélességet biztosít az FPGA számára.

 

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.