Other headlines

Szeptember 11, 2023
Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést ...
Szeptember 07, 2023
Az ASBIS a Ubiquiti Cloud Key Enterprise megoldással bővítette az Ubiquiti ...
Augusztus 04, 2023
Az Intel két új Intel Arc Pro grafikus feldolgozóegységgel bővíti kínálatát: az ...
Július 25, 2023
Az ASBIS elérte a legmagasabb szintű partnerséget, elit státuszt kapott az ...
Július 19, 2023
A Prestigio Solutions - az ASBISc Enterprises Plc. egyik saját márkája - a 10 ...
Július 06, 2023
A zero trust keretrendszer elfogadása jelentős döntés: A fenyegetett környezet ...
Június 22, 2023
Az Ubiquiti hálózati technológiák új termékcsaládja az ASBIS segítségével több ...
Június 21, 2023
A 4. generációs Intel® Xeon® Scalable processzorok 2023. januári bevezetésével ...
Június 19, 2023
Az AENO termék egyszerre két jelölésre kapta meg a nagyra becsült nemzetközi ...
Június 12, 2023
Az AI szuperszámítógépek új osztálya 256 Grace Hopper szuperchipet kapcsol ...
Az Intel bemutatja a jövőbeli Xeon-generációt robusztus teljesítményű és hatékonyságú architektúrával

Szeptember 11, 2023

Intel, Xeon

Az Intel bemutatja a jövőbeli Xeon-generációt robusztus teljesítményű és hatékonyságú architektúrával

Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést a következő generációs Intel® Xeon® termékcsaládba, amely egy új, innovatív platformarchitektúrára épül. Az Intel következő generációs szerverplatformja 2024-ben erős P-magos teljesítményt nyújt majd a kritikus munkaterhelésekhez, beleértve az AI-t, és innovatív E-magos hatékonyságot a felhőben való versenyképességhez.

A Hot Chips rendezvényen az Intel két előadáson mutatta be a Xeon platformarchitektúra és a 2024-ben megjelenő ajánlatok műszaki specifikációit és jellemzőit, valamint további információkat adott a később, még ebben az évben megjelenő 5. generációs Intel® Xeon® processzorokról. Egy külön előadás az Intel Agilex® 9 Direct RF-sorozatú FPGA-kkal kapcsolatos új képességeket ismertette.

A platform fontos előrelépést jelent az Intel Xeon számára azáltal, hogy a jól bevált Performance-core (P-core) architektúra mellett új Efficient-core (E-core) architektúrával rendelkező processzorokat is bevezet. A Sierra Forest és Granite Rapids kódnevű új termékek egyszerűséget és rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek számára, kompatibilis hardverarchitektúrát és közös szoftvercsomagot kínálva az olyan kritikus munkaterhelésekhez, mint a mesterséges intelligencia. 

 • Az új Intel Xeon platform moduláris System-on-Chip (SoC) rendszert használ a nagyobb skálázhatóság és rugalmasság érdekében, hogy olyan termékcsaládot kínáljon, amely megfelel a mesterséges intelligencia, a felhő és a vállalati telepítések növekvő méretezési, feldolgozási és energiahatékonysági igényeinek. Az innovatív architektúra azáltal is segíti az ügyfeleket beruházásaik maximalizálásában, hogy két különböző foglalat-kompatibilis processzort kínál az egyszerűség és a cserélhetőség érdekében bármilyen munkaterheléshez.
  • A P-mag és az E-mag megosztott intellektuális tulajdonnal (IP), firmware-rel és operációs rendszer szoftver stackkel kerül szállításra.
  • Leggyorsabb DDR és új, nagy sávszélességű, multiplexelt, combined rank (MCR) DIMM-ek.
  • Az új Intel Flat Memory lehetővé teszi a DDR5 és a CXL memóriák közötti hardveresen irányított adatmozgatást, így a teljes kapacitás láthatóvá válik a szoftver számára.
  • CXL 2.0 támogatás minden eszköztípushoz, a CXL 1.1-gyel való visszafelé kompatibilitással.
  • Fejlett I/O akár 136 sávos PCIe 5.0/CXL 2.0 és akár hat UPI linkkel.
 • Intel Xeon processzorok E-magokkal (Sierra Forest)  a fejlesztési irány szerint a leghatékonyabb energiafelhasználás mellett sűrűség-optimalizált számítási teljesítményt nyújtanak. Az E-magokkal ellátott Xeon processzorok a legjobb hatékonyság-teljesítménysűrűséget nyújtják a kategóriájukban, ami egyértelmű előnyöket kínál a felhő-natív és hiperscale munkaterhelések számára.  
  • 2.5x jobb rack sűrűség és 2.4x magasabb teljesítmény wattonként.
  • 1S és 2S szerverek támogatása 144c/CPU-val és akár 200W TDP-vel.
  • Modern utasításkészlet robusztus biztonsággal, virtualizációval és AVX-sel, AI-bővítésekkel.
  • Alapvető RAS memóriafunkciók, mint például a gépi ellenőrzés, ECC adat gyorsítótár, standard minden Xeon CPU-ban.
 • Intel Xeon processzorok P-magokkal (Granite Rapids) optimalizáltak a legalacsonyabb teljes tulajdonlási költség (TCO) biztosítása a nagy magteljesítményű, teljesítményérzékeny munkaterhelések és az általános célú számítási munkaterhelések számára. A Xeon ma minden más CPU-nál jobb AI-teljesítményt tesz lehetővé és a Granite Rapids tovább növeli az AI-teljesítményt. A beépített gyorsítók további gyorsítást biztosítanak a célzott munkaterheléseknek a még nagyobb teljesítmény és hatékonyság érdekében.
  • 2-3-szor jobb teljesítmény vegyes AI-munkaterhelések esetén.
  • Továbbfejlesztett Intel AMX az új FP16 utasítások támogatásávals.
  • Nagyobb memória-sávszélesség, magszám, gyorsítótár a számításigényes munkaterhelésekhez.
  • Foglalat skálázhatóság egy foglalattól nyolc foglalatig.
 • Az Intel Agilex 9 Direct RF-sorozatú FPGA-k integrált 64 Gsps (giga-minták másodpercenként) adatkonverterekkel és egy új, széles sávú agilitási referenciatervvel rendelkeznek, amelyek széles sávú és keskeny sávú vevőket is tartalmaznak ugyanabban a többchipes csomagban. A szélessávú vevő eddig nem látott 32 GHz-es RF-sávszélességet biztosít az FPGA számára.

 

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.