Other headlines

Június 25, 2024
Az ASBISC Enterprises Plc, az IT és IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Június 25, 2024
A tajvani Computexen tartott nyitóbeszédében Pat Gelsinger, az Intel ...
Június 21, 2024
Az Ubiquiti, a hálózati technológiák globális vezetője, bemutatta a Wi-Fi 7 ...
Június 05, 2024
A vezeték nélküli hálózatok folyamatosan fejlődő világában a Wi-Fi 7 készen áll ...
Június 04, 2024
Közeledik a nyár, a hőmérséklet emelkedik. A Midea, az intelligens háztartási ...
Május 31, 2024
Az AMD EPYC 4004 sorozatú processzorok a vezető szerverszolgáltatók belépő ...
Május 29, 2024
Az Ubiquiti Inc. bejelentette az U6 Mesh Pro-t, egy korszerű WiFi 6 hozzáférési ...
Május 27, 2024
A mesterséges intelligenciát mindenhová eljuttató küldetésének részeként az ...
Április 29, 2024
Az Intel az Intel® Gaudi® gyorsítók, Intel® Xeon® processzorok, Intel® Core™ ...
Április 05, 2024
Az Ubiquiti Inc. bejelentette az UniFi Protect alkalmazás frissítését és az ...
Az Intel bemutatja a jövőbeli Xeon-generációt robusztus teljesítményű és hatékonyságú architektúrával

Szeptember 11, 2023

Intel, Xeon

Az Intel bemutatja a jövőbeli Xeon-generációt robusztus teljesítményű és hatékonyságú architektúrával

Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést a következő generációs Intel® Xeon® termékcsaládba, amely egy új, innovatív platformarchitektúrára épül. Az Intel következő generációs szerverplatformja 2024-ben erős P-magos teljesítményt nyújt majd a kritikus munkaterhelésekhez, beleértve az AI-t, és innovatív E-magos hatékonyságot a felhőben való versenyképességhez.

A Hot Chips rendezvényen az Intel két előadáson mutatta be a Xeon platformarchitektúra és a 2024-ben megjelenő ajánlatok műszaki specifikációit és jellemzőit, valamint további információkat adott a később, még ebben az évben megjelenő 5. generációs Intel® Xeon® processzorokról. Egy külön előadás az Intel Agilex® 9 Direct RF-sorozatú FPGA-kkal kapcsolatos új képességeket ismertette.

A platform fontos előrelépést jelent az Intel Xeon számára azáltal, hogy a jól bevált Performance-core (P-core) architektúra mellett új Efficient-core (E-core) architektúrával rendelkező processzorokat is bevezet. A Sierra Forest és Granite Rapids kódnevű új termékek egyszerűséget és rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek számára, kompatibilis hardverarchitektúrát és közös szoftvercsomagot kínálva az olyan kritikus munkaterhelésekhez, mint a mesterséges intelligencia. 

  • Az új Intel Xeon platform moduláris System-on-Chip (SoC) rendszert használ a nagyobb skálázhatóság és rugalmasság érdekében, hogy olyan termékcsaládot kínáljon, amely megfelel a mesterséges intelligencia, a felhő és a vállalati telepítések növekvő méretezési, feldolgozási és energiahatékonysági igényeinek. Az innovatív architektúra azáltal is segíti az ügyfeleket beruházásaik maximalizálásában, hogy két különböző foglalat-kompatibilis processzort kínál az egyszerűség és a cserélhetőség érdekében bármilyen munkaterheléshez.
    • A P-mag és az E-mag megosztott intellektuális tulajdonnal (IP), firmware-rel és operációs rendszer szoftver stackkel kerül szállításra.
    • Leggyorsabb DDR és új, nagy sávszélességű, multiplexelt, combined rank (MCR) DIMM-ek.
    • Az új Intel Flat Memory lehetővé teszi a DDR5 és a CXL memóriák közötti hardveresen irányított adatmozgatást, így a teljes kapacitás láthatóvá válik a szoftver számára.
    • CXL 2.0 támogatás minden eszköztípushoz, a CXL 1.1-gyel való visszafelé kompatibilitással.
    • Fejlett I/O akár 136 sávos PCIe 5.0/CXL 2.0 és akár hat UPI linkkel.
  • Intel Xeon processzorok E-magokkal (Sierra Forest)  a fejlesztési irány szerint a leghatékonyabb energiafelhasználás mellett sűrűség-optimalizált számítási teljesítményt nyújtanak. Az E-magokkal ellátott Xeon processzorok a legjobb hatékonyság-teljesítménysűrűséget nyújtják a kategóriájukban, ami egyértelmű előnyöket kínál a felhő-natív és hiperscale munkaterhelések számára.  
    • 2.5x jobb rack sűrűség és 2.4x magasabb teljesítmény wattonként.
    • 1S és 2S szerverek támogatása 144c/CPU-val és akár 200W TDP-vel.
    • Modern utasításkészlet robusztus biztonsággal, virtualizációval és AVX-sel, AI-bővítésekkel.
    • Alapvető RAS memóriafunkciók, mint például a gépi ellenőrzés, ECC adat gyorsítótár, standard minden Xeon CPU-ban.
  • Intel Xeon processzorok P-magokkal (Granite Rapids) optimalizáltak a legalacsonyabb teljes tulajdonlási költség (TCO) biztosítása a nagy magteljesítményű, teljesítményérzékeny munkaterhelések és az általános célú számítási munkaterhelések számára. A Xeon ma minden más CPU-nál jobb AI-teljesítményt tesz lehetővé és a Granite Rapids tovább növeli az AI-teljesítményt. A beépített gyorsítók további gyorsítást biztosítanak a célzott munkaterheléseknek a még nagyobb teljesítmény és hatékonyság érdekében.
    • 2-3-szor jobb teljesítmény vegyes AI-munkaterhelések esetén.
    • Továbbfejlesztett Intel AMX az új FP16 utasítások támogatásávals.
    • Nagyobb memória-sávszélesség, magszám, gyorsítótár a számításigényes munkaterhelésekhez.
    • Foglalat skálázhatóság egy foglalattól nyolc foglalatig.
  • Az Intel Agilex 9 Direct RF-sorozatú FPGA-k integrált 64 Gsps (giga-minták másodpercenként) adatkonverterekkel és egy új, széles sávú agilitási referenciatervvel rendelkeznek, amelyek széles sávú és keskeny sávú vevőket is tartalmaznak ugyanabban a többchipes csomagban. A szélessávú vevő eddig nem látott 32 GHz-es RF-sávszélességet biztosít az FPGA számára.

 

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.