Other headlines

Január 30, 2024
A Ubiquiti U7 Pro (U7-Pro) egy új, mennyezetre szerelhető Wi-Fi 7 hozzáférési ...
November 14, 2023
Az ASBIS Enterprises Plc. az informatikai és technológiai termékek és ...
Október 17, 2023
Ez a legújabb generációs asztali processzorcsalád a bevezetéskor hat új, ...
Október 10, 2023
Az energiahatékony és skálázható kialakítású, 51,2 Tbps Ethernet fabric, ...
Október 10, 2023
Az UniFi Protect Generation 5 kamerák az ASBIS biztonsági kínálatának legújabb ...
Október 09, 2023
Az ASBISC Enterprises Plc, az ICT, IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 06, 2023
Az ASBISc Enterprises Plc, az IT és IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 03, 2023
Az ASBIS mostantól 27 EMEA-országban, köztük kilenc új országban kínál Pure ...
Október 02, 2023
Az AENO, a háztartási készülékek márkája, bővítette intelligens ...
Szeptember 11, 2023
Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést ...
AZ ASBIS CSOPORT JUBILEUMOT ÜNNEPEL!

November 09, 2020

ASBIS

AZ ASBIS CSOPORT JUBILEUMOT ÜNNEPEL!

Az egyik legnagyobb IT disztribútor az EMEA régióban a 30 éves piaci jelenlétét ünnepli

Az ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) globális, nemzetközi beszállítóktól származó informatikai és kommunikáció-technológiai termékek értéknövelt forgalmazására (VAD – Disztribúció Hozzáadott Értékkel) specializálódott; jelenleg az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) 27 országában vannak saját irodái. A holding vállalati portfóliójában több száz beszállító, több mint tízezer terméke található. A vállalat saját márkás termékeket is gyárt, forgalmaz; az éves bevétele körülbelül 2 milliárd USD. Az ASBIS fokozatosan vált egy 12 főt foglalkoztató kisvállalkozásból globális informatikai disztribútorrá, közel 1800 alkalmazottal és 56 országból körülbelül 20 000 aktív ügyféllel.

Az ASBIS Csoportot 1990-ben, Minszkben alapította Serhei Kostevich, aki a mai napig a vezeti a vállalatot. Az ASBIS-t 1995-ben jegyezték be Cipruson és a központja Limassolba költözött, ahol ma is található. 2000-ben 10 közép- és kelet-európai országban kezdték meg működésüket az ASBIS leányvállalatok irodái és egy második disztribúciós központ is létesült Dubajban. 2002-ben egy online e-kereskedelmi platform kezdeti fejlesztése, átadása fejeződött be. 2004-ben megnyílt az első dél-afrikai iroda. 2006-ban a vállalat bevétele meghaladta az 1 milliárd USD-t. 2007-ben az ASBIS sikeresen lépett a varsói tőzsdére (WSE) az ASB kód alatt. 2011-ben a vállalat elnyerte az EMEA Channel Academy Awards „Az év diszribútora a Közel-Keleten és Észak-Afrikában” címét, 2013-ban pedig a varsói tőzsde díját a legjobb befektetői kapcsolatokért. 2015-ben az IT Europa jelentése szerint az ASBIS bekerült a világ 10 legjobb IT disztribútora közé. Az utóbbi években az ASBIS és leányvállalatai rendszeresen elnyerik a világ vezető gyártói, például a Seagate, Lenovo, HP, DELL EMC, Western Digital, stb. „Az év forgalmazója” címeit.

Az elmúlt öt évben az ASBIS jelentősen optimalizálta termékportfólióját, új eljárásokat vezetett be, kiterjesztette és megerősítette regionális jelenlétét és számos iparági díjat kapott. Az utóbbi időben a vállalat az adatközponti iparág legnagyobb ügyfeleivel működött együtt, valamint nagy figyelmet szentelt saját márkái fejlesztésének is. Folytatódik az infokommunikációs termékek fejlesztése és bevezetése a Prestigio és Canyon védjegyek alatt. Megjelent egy új márka, a Perenio is, mely név alatt személybiztonsági és épületfelügyeleti rendszereket gyárt a vállalat, mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiákkal és a dolgok internetével.

„Hosszú, eseménydús út áll mögöttünk, tele felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokkal, melyeket folyamatosan »befektetünk« a holding fejlesztésébe. Továbbra is ambiciózusok maradunk globális terjeszkedésünkkel kapcsolatban, szeretnénk új utakat találni vásárlóink igényeinek kielégítésére és hűek maradni küldetésünkhöz – az innovatív technológiákat elérhetővé és érthetővé tenni a fogyasztók széles rétegei számára. Nagyra értékeljük minden alkalmazottunkat, akiknek köszönhetően rendületlenül haladunk előre. Rendkívül hálásak vagyunk ügyfeleinknek, akik sok éves bizalmukkal inspirálnak és motiválnak bennünket. Mindez segítségünkre van abban, hogy optimizmussal tekinthessünk a jövőbe és egyre több új területet, terméket és piacot találjunk, ahol bizonyíthatjuk ügyfélszolgálatunk kiváló minőségét” – mondta Serhei Kostevich, az ASBIS Csoport alapítója és vezérigazgatója.

A 2020-as év a teljes globális gazdaság számára nehéznek bizonyult, de a távmunkára való váltás igénye új lehetőségeket nyitott meg az informatika területén. A kiváló stratégiának és az egységben működő csapatok munkájának, gyors válaszidőnek és a rugalmas vezetőségnek köszönhetően a vállalat nem hagyta ki a lehetőséget, hogy a digitális technika terjesztésének arcvonalában lehessen. Az ASBIS Csoport által közreadott előrejelzések szerint a 2020-as bevételek meg fogják haladni a 2 milliárd USD-t.

 

A vállalat szerves részét, életerejének forrását, verőerét jelentő ügyfelek, partnerek és beszállítók felbecsülhetetlen szerepet játszanak az ASBIS hatalmas sikerében. A vállalat mindannyiuknak hálás a több éves gyümölcsöző együttműködésért és készen áll az elkövetkező időszakra, illetve arra, hogy közös terveket kovácsoljanak a jövőre nézve. Hálaképp az ASBIS ezt a jelentős dátumot ünnepelni hívja ügyfeleit, partnereit. Az ünnep alkalmából az ASBIS egy különleges motivációs programot indít, melynek részleteit a hivatalos weboldalon - a www.asbis.com címen - és közösségi médiás oldalakon az elkövetkező bejelentésekben találhatja majd meg.

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.