Other headlines

Január 30, 2024
A Ubiquiti U7 Pro (U7-Pro) egy új, mennyezetre szerelhető Wi-Fi 7 hozzáférési ...
November 14, 2023
Az ASBIS Enterprises Plc. az informatikai és technológiai termékek és ...
Október 17, 2023
Ez a legújabb generációs asztali processzorcsalád a bevezetéskor hat új, ...
Október 10, 2023
Az energiahatékony és skálázható kialakítású, 51,2 Tbps Ethernet fabric, ...
Október 10, 2023
Az UniFi Protect Generation 5 kamerák az ASBIS biztonsági kínálatának legújabb ...
Október 09, 2023
Az ASBISC Enterprises Plc, az ICT, IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 06, 2023
Az ASBISc Enterprises Plc, az IT és IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Október 03, 2023
Az ASBIS mostantól 27 EMEA-országban, köztük kilenc új országban kínál Pure ...
Október 02, 2023
Az AENO, a háztartási készülékek márkája, bővítette intelligens ...
Szeptember 11, 2023
Az idei Hot Chips rendezvényen az Intel először nyújtott részletes betekintést ...
A 4. generációs Intel Xeon túlszárnyalja a versenytársait valós munkaterheléseken

Június 21, 2023

INTEL

A 4. generációs Intel Xeon túlszárnyalja a versenytársait valós munkaterheléseken

A 4. generációs Intel® Xeon® Scalable processzorok 2023. januári bevezetésével az Intel jelentős teljesítménynövekedést ért el az iparág vezető Intel gyorsítókkal és a wattonkénti teljesítmény javításával olyan kulcsfontosságú munkaterhelésekben, mint az AI, az adatelemzés, a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC) és mások.

Az iparág szerint a 4. generációs Xeon gyors felfutást, globális ügyfélelfogadást és vezető teljesítményt ért el számtalan kritikus munkaterhelésben az üzleti felhasználási esetek széles skáláján.

Ma, több hetes szigorú és átfogó, a legjobban összehasonlítható konkurens processzorokkal való összehasonlító tesztelés után az Intel olyan meggyőző eredményeket oszt meg, amelyek messze túlmutatnak az egyszerű iparági összehasonlító teszteken.

"Már a bevezetéskor megmondtuk és most már konkrét adatokkal tudjuk igazolni, hogy a 4. generációs Xeon az iparág éllovasa az ügyfelek számára legfontosabb munkaterhelések ellátásában" - mondta Lisa Spelman, az Intel Xeon termékekért felelős alelnöke és általános igazgatója. "Mint minden hiteles hír, az adatokkal alátámasztott bizonyítékok is segítenek eloszlatni a tévhiteket, és bizonyítani a Xeon folyamatos értékét és vezető szerepét a versenytársakkal szemben."

A mainstream számítástechnikában gyorsabb megismerés és adatokhoz való hozzáférés

A piacon a leggyakrabban alkalmazott megoldásokat a középkategóriás magszámmal szállítják, egy olyan szegmensben, ahol a magonkénti teljesítmény, a teljesítmény és az áteresztőképesség kritikus kulcsfontosságú teljesítménymutatók. Ennek tudatában az Intel összehasonlította a 32 magos 4. generációs Xeon-t a versenytársak legjobb 32 magos mainstream alkatrészével.


Az olyan általános célú benchmarkok, mint a SPEC CPU fontosak, de nem mutatják meg a teljes teljesítményt azon ügyfelek számára, akiknek a munkaterhelési igényei folyamatosan fejlődnek. A valóság az, hogy az ügyfelek számára legfontosabb munkaterhelésekben, mint például az adatbázis, a hálózatkezelés és a tárolás, a Xeon könnyedén legyőzi a versenytársakat, mivel nagyobb CPU-teljesítményt, nagyobb wattonkénti teljesítményt és alacsonyabb teljes birtoklási költséget (TCO) kínál. Ezenfelül az ügyfelek jelentős fenntarthatósági előnyöket látnak a szerverek számának, a flotta energiafelhasználásának és a CO2-kibocsátásnak a csökkenése formájában.

Az AI hatékonyságának növelése javítja az ügyfélélményt és növeli a bevételt

A Xeon a mesterséges intelligenciához lett tervezve és az Intel szoftverbe való befektetése lehetővé teszi és optimalizálja a mesterséges intelligenciát minden főbb keretrendszerben, könyvtárban és modelltípusban. Az Intel tesztjei bizonyítják, hogy az Intel továbbra is vezető szerepet tölt be a CPU-k között az AI-munkaterhelésekben, kihasználva fejlett hardveres gyorsító technológiáját, az Intel® Advanced Matrix Extensions (Intel® AMX) technológiát.

Az optimális teljesítmény eléréséhez nem mindig a több mag a megoldás. Az Intel® AMX lehetővé teszi, hogy a 4. generációs Xeon hihetetlen mértékben skálázódjon, túl azon, amit a magok száma önmagában lehetővé tesz. Ez a vezető Intel AI-motor minden egyes Xeon-magba be van építve, amivel a versenytársak nem rendelkeznek, és aminek előnyeit az ügyfelek nem tudják kihasználni.

A HPC vezető szerepe jobb teljesítményt biztosít a modellezéshez, előrejelzéshez, előrejelző szimulációkhoz

Az iparág-specifikus HPC-munkaterhelések tesztelése során az Intel az Intel® AVX-512-vel ellátott 56 magos Intel® Xeon® CPU Max sorozatú processzorát mérte össze a versenytársak 96 magos csúcsmodelljével. A számítási képességek legjavát nagy memória-sávszélességgel és Intel HPC-motorokkal kombinálva a Xeon Max CPU-k 40%-os teljesítményelőnyt biztosítanak a versenytársakkal szemben számos valós HPC-munkaterhelésben, például a földi rendszerek modellezésében, az energetikában és a gyártásban.

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.